Noves devocions populars

Què és el que ara constitueix allò que un dia vàrem anomenar “religiositat popular”? Quina és, avui, la dimensió religiosa de la cultura popular o, fins i tot, de la cultura de masses? Apropar-se a allò desconegut però omnipresent és el que busquen els visitants de llocs sagrats, que ja no són solament temples o santuaris, sinó escenaris consuetudinaris. Edificis, carrers, perifèries urbanes i paratges naturals sovint es revelen com escorces encobridores de relats impertinents, llocs on percebre vibracions de mons paral·lels. Això mateix valdria per la proliferació d’objectes que recullen i irradien potències sobrenaturals, com amulets, talismans, noves relíquies, formant part de vells i nous esoterismes.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: