La religió com a domesticació o resistència

Els contactes amb el costat fosc o lluminós de la realitat poden implicar estigmatització dels humans implicats, però també quotes de llibertat en situacions de postergació. En alguns casos, l’experiència mística, o l’expectativa de salvació o la inclusió en grups religiosos percebuts com a socialment amenaçadors podrien involucrar estratègies de supervivència, oportunitats de resistència o instruments de lluita en contextos quotidians frustrants, de setge o d’opressió. Una relació singular amb l’invisible està en condicions d’imposar perspectives que poden ser font de conformisme i resignació, però també d’inquietud per part dels dominadors quan la familiaritat amb forces invisibles de certs individus o col·lectius exclosos o maltractats es revela com un vehicle a través del qual insinuar el seu poder no menys ocult.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: