Espiritualitats unipersonals i creences sense congregació

L’experiència del sagrat no perd vigència, tot i que s’expressa amb pautes i continguts culturals nous. Adopta la forma de revelacions, sortilegis, visions, èxtasis, auguris, fenòmens paranormals, contactes amb entitats espirituals o inefables de diversa índole, que corren a càrrec de vidents, mèdiums, xamans, practicants de màncies, iniciats, experimentadors entusiastes… En relació amb això no hem parlar de religió, sinó més aviat d’espiritualitat. Lluny de caure en decadència, els ponts entre allò ocult i allò quotidià són cada vegada més nombrosos, creatius i plurals. El transcendent tria vies informals, cerimonials làbils, prescindeix de sacerdots intermediaris i dona peu a comunitats a les quals cadascú s’integra en els seus propis termes.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: