Deus antics, cultes remots, sabers arcànics

En una època en què proliferen tot tipus d’amalgames religioses, veiem que a aquests s’hi incorporen nous vells cultes rescatats de l’oblit, creences i ritus que van existir o són imaginats existint en el passat, cosmovisions exòtiques que es mouen per pol·linització. Són neopaganismes o pràctiques i doctrines que es presenten com a neotradicionals, retorn de deus que creiem agonitzants o morts, ocultismes ancestrals que ressusciten, precipitats que barregen místiques i misteris agafats d’aquí i d’allà, religiositats que viatgen entre continents, xamanismes vells i nous, espiritualitats indigenistes, mitologies inventades o reinventades i tota mena de pràctiques i creences trasplantades de les seves arrels i, ara, dislocades.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: